Bellver – porten til Pyreneene

Hvordan vi havnet her den første gangen, aner vi ikke. Vi visste vi ville gå i fjellet, bo i en liten landsby, og det måtte være i rimelig avstand fra Barcelona. Bellver så koselig ut, og ligger bare 150 km fra flyplassen i Barcelona. Er du glad i å gå på ski, er det bare 15 km til nærmeste skiområde.

Bellver ligger på 1060 meters høyde, og har i underkant av 2000 innbyggere. Selv om byen er liten, er det en rekke overnattingssteder her. Vi bodde på Aparthotel Bellver som ligger ved hovedgaten. Leilighetene er helt greie, men ganske slitte. Vi valgte leilighet med balkong de tre gangene vi har vært her. Nydelig å sitte her med et glass vin om kvelden. Hotellet har også en restaurant med ganske god mat. Er dere her er dere helt avhengig av bil, og dere kan parkere i hotellets garasjeanlegg for noen få euro pr døgn.

Det er noen OK spisesteder, matbutikk, slakter, grønnsakshandel og flere bakerier og kaffebarer i byen. Med andre ord, man finner alt man trenger. Vi likte oss veldig godt i Bellver, men det er ikke et sted å være i flere dager, altså. Det skjer ikke mye her. Ser du etter sted hvor du kan slappe av og senke skuldrene kan dette være stedet for deg.

Vi kommer veldig lett i kontakt med andre, og folk her er veldig hyggelige. Ulempen er at det er litt vanskelig å kommunisere med dem. De fleste snakker svært lite engelsk, og vi er ikke spesielt støe i spansk.

Bellver er et ypperlig utgangspunkt for flotte fjellturer.

For å gå høyt og luftig kjørte vi to forskjellige steder og hadde dette som utgangspunt for fjellturer til topper på rundt 3000 meter. Vi kjørte henholdsvis til Refugi de Cap del Rec på 1956 meter og til Refugi Malniu på 2123 meter. Veiene opp til sistnevnte er særdeles luftige, smale og bratte, og jeg var glad vi ikke møtte altfor mange biler. Kjøretid: Ca 45 minutter.

Det er ingen heiser som tar deg med til topps. Det finnes en og annen refugi hvor du kan kjøpe noe enkelt å spise, men det sikreste er å ha med seg sekk med det du trenger underveis på turen. Det er også mulig å overnatte på noen av refugiene også.

Refugi de Cap del Rec

Følg oss på Facebook!

Websider å sjekke ut:

https://www.aparthotelbellver.com/
https://llescerdanya.com/
http://www.terracatalana.cat/cerdanya/allotjaments/refugis/1/

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..