På fotballkamp, Fiorentina – Lazio

Det er søndag morgen i slutten av oktober, og byens lilla yndlinger skal spille hjemmekamp. Lazio Roma er motstander og vi kjøpte billetter for 40 euro stykket i en kiosk ved Piazza Repubblica Vi kommer med lokaltog fra Sesto Fiorentino, og allerede der skjønner vi at dette er en toppkamp. «Alle» på toget er kledd i lilla.

Vi følger den lilla folkemengden fra togstasjonen Stazione Santa Maria Novella gjennom Firenze sentrum til stadion Artemio Franchi, som ligger på andre siden av byen. Etter en rask brunsj med espresso og panini går vi til innkjøp av supporterskjerf. Lilla, må vite.

For en stadion! Vi er 40 000 fotballgærne patrioter, mer eller mindre. En relativ stor arena uten tak, og i dag er 25 grader og knallblå himmel. Lazio kan bare komme, vi skal mose dem! Det rare er at alt går fredelig for seg, smilende fotballfans, og VELDIG mange familier!

Når kampen er over, er det ikke så viktig at Lazio vant. Fiorentina var best, de greide bare ikke å skåre, og hadde dommeren mot seg. Sånn tenker en ekte fan. Og jeg tenker at vi allerede har tatt byens fotballag inn i hjertene våre. Så fargerikt, så morsomt, så italiensk, og så intenst levende at jeg bare  tilbake til Stadio Artemio Franchi.

Stadio Artemio Franchi åpnet i 1931, og 13. september samme år ble den første kampen spilt mellom Fiorentina og Admira Wien.

Kapasiteten er 43 147, men i kampen mellom Fiorentina og Internazionale i 1984 var det 58 271 tilskuere her.

Følg oss på Facebook!

Nyttige websider:

http://www.fiorentina.it
https://www.footballticketnet.com/
https://www.soccerstats.com/latest.asp?league=italy

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..