På hjul mellom spanske landsbyer

Det er en formiddag i februar. Sola skinner, og det er 19 varme. Vi stikker opp i hovedgaten i landsbyen vår, Villajoyosa, og leier hver vår el-sykkel. Sykkelen inkl hjelm og lås koster 24 euro for en hel dag. Med hjelm på hodet og sekk på ryggen sykler vi innover i landet mot den lille fjellandsbyen Finestrat.

Vi tråkker forbi sjokoladefabrikken Valor, og kakaolukten kiler i nesen. Vi passerer golfbanen Puig Campana og bakkene blir stadig brattere. Her er det bare å sette på mer strøm, så går det som en lek.

Etter 9 km svinger vi inn i den lille, fargerike byen på 238 meters høyde og 7000 innbyggere. Utsikten fra kirken på byens høyeste punkt er slående. Det sies at man ser helt til Alicante herfra.

Finestrat med mektige Puig Campana på 1410 meter i bakgrunnen

Vi triller opp og ned trange smug og gater før vi stopper på La Barra, en lokal pub midt i et lyskryss. Vi bestiller et glass vin og får serranoskinke og verdens minste speilegg på kjøpet. Etter en hyggelig prat med et par av Finestrats originaler fortsetter vi mot Orxeta, 5 kuperte kilometer unna.

Orxeta viser seg å være en veldig koselig landsby. Vi møter 8 av de 734 som bor her. I utkanten av byen ligger Mundial, en libanesisk restaurant hvor vi spiser lunsj. Maten er nydelig, og gutta som jobber her smilende og hyggelige.

Vi koser oss lenge i solen før vi tråkker tilbake til Villajoyosa.

Vi fyker nedover et landskap som er helt eventyrlig. Fjellene er opp mot 1500 meter høye, men grønne og fine på toppen. El-sykkelen bringer oss lett av gårde, vi velger selv akkurat hvor mye kraft vi vil bruke, og kommer oss fort av gårde. Dette er en fin måte å bevege seg i naturen på, du blir ikke så sliten som du ville blitt uten strømmen. Og landskapet innenfor kysten på Costa Blanca leverer så det holder. Når været også er på parti med 19 grader i februar, er det ingen ting å klage på, så vi bare suser videre.

Følg oss på Facebook!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..