Valencia – leken og livlig

Vi tok tog fra Alicante til Valencia, turen tar i underkant av 2 timer. Vi bestilte billetter på Renfe.com, det er veldig enkelt. Et godt tips er å laste ned Appen, da får du beskjed om eventuelle sporendringer og forsinkelser. Vi var sent ute med å bestille, kun turistklassebilletter var ledig. Fordelen er rimelig pris, ulempen fulle vogner. Vi betalte 32 euro pr person tur/retur.

Det første som møter oss når vi går ut av stasjonen, er tyrefekterstadion, hvor det denne uken arrangeres tyrefekting. Vi er unisont enig i at det vil vi ikke være med på, og rusler videre. Vi har booket et rom på Vincci Lys i gamlebyen, 5 minutters gange fra stasjonen. Det er alltid greit å bo sentralt, med gangavstand til det du har lyst til å se, og hotellet viser seg å være helt supert

Valencia er Spanias tredje største by med 800 000 innbyggere. Byen har en blanding av gamle og nye bygninger, noe som gjør den unik. Her finner du alt fra middelalderslott til modernistisk- og art deco arkitektur. Arkitekten Santiago Calatrava er fra byen, og har satt sitt preg på den, blant annet på en av broene som går over den omdirigerte elven Turia. Ciutat de les Arts i les Ciencies er også utformet av han, og er must-see når du er i Valencia. Vi spaserer gjennom deler av den 12 km lange parken som er anlagt der Turia-elven gikk før. En fantastisk park, som er delt inn i forskjellige soner med ulike temaer. Har du lyst på en is, eller spille minigolf? Lyst til å leke sammen med Gulliver i Gullivers Reise? Du kan leie sykler med og uten vogn, med ett eller to seter. I parken er det skyggefullt og fint, og overraskende få folk. Alle byer skulle ha en slik park.

Nederst i parken kommer vi til Ciutat de les Arts i les Ciencies, og her blir vi stående å måpe.  Byens egen stjernearkitekt har fått boltre seg fritt på 350 000 kvadratmeter. Her er hvite, futuristiske bygg, installasjoner og små bassenger. Resultatet er enestående. Spektakulær arkitektur, banebrytende ingeniørkunst og museer i verdensklasse. Vi lar oss begeistre, bruker et par timer bare på å beundre bygningene. Du bruker lett en hel dag dersom du vil se alt.

På veien tilbake til hotellet finner vi oss en plass i skyggen på Plaza Virgen, med fabelaktig utsikt til katedralen. Vi bestiller et glass Cava og tapas, og er enige om å gå inn i katedralen for å beundre interiøret og den Hellige Gral. Etter sigende skal dette være det autentiske kruset som Jesus brukte under det siste måltidet. Valencia er ikke alene om å hevde at kruset deres er det autentiske.

Klikk her for booke opplevelser i Valencia.

Cavaen er god, det samme er tapasen. Vi bevilger oss et glass til. Noe av det viktigste for oss når vi reiser, er å nyte god mat og drikke. Og det gjør vi til fulle i Valenica. Nå skal jeg ikke skryte på oss at vi alltid er heldig med valg av spisested eller hva vi plukker fra menyen. Den første kvelden i byen, slet vi litt med å bli enige om hvor vi skulle spise middag. Vi ville spise i gamlebyen, gjerne i nærheten av katedralen. Og gikk med åpne øyne, og med begge beina rett i turistfella. Vi endte opp på en kafe med liten uteservering med utsikt rett inn i katedralmuren. Rimelig irriterte på oss selv, for vi er jo klar over at dersom du vil ha dårlig mat til en dyr penge, er dette steder du oppsøker. Og vi fikk som fortjent. Dårlig mat, dårlig service. Og en drøss av entertainere som absolutt burde ha funnet på noe annet. Ikke som tidligere på dagen da vi overhørte en fiolinist som sto på Plaza Virgen og spilte guddommelig vakkert.

Plaza Virgen
Plaza Virgen

Det er alltid lurt å planlegge litt, gjerne finne et par steder man kan tenke seg å spise. Det hadde vi ikke gjort denne gangen, dessverre. Etter en prat med resepsjonisten på hotellet ble vi anbefalt å ta en tur til Rozafa-distriktet, en bydel som har klart å reise seg fra en shabby barrio til the place to be. Her finner du ikke flott arkitektur, men unge og hippe lokale som lever ut sine sosiale og kulturelle liv. Turistfellene glimrer med sitt fravær. Ønsker du å oppleve det autentiske Valencia, dropper du El Carmen-distriktet og setter kursen hit. Bydelen ligger like ved togstasjonen.

Vi bedrev seriøs kafè-hopping i Rozafa, og virkelig storkoste oss. Til slutt endte vi opp på en indisk fortausrestaurant med fire bord. Nydelig middag, god service og helt grei vin.

REISERUTA:
Tram: Fra Villajoyosa til Alicante
Gå til togstasjonen, ca 10 minutter
Tog: Alicante – Valencia

5 minutter å gå til hotellet Vincci Lys.

Følg oss på Facebook!

2 kommentarer Legg til din

 1. Inge sier:

  Bydelen dere snakker om heter Russafa. Mellom Russafa og parken Turia ligger også bydelen Canavas som er en litt «finere» bydel med masse gode utesteder og restauranter. 🙂

  Liker

  1. reisieuropa sier:

   Hei Inge
   Takk skal du ha. Neste gang skal vi gå innom bydelen Canavas! Håper å reise sørover i februar😊

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..