Mobilløs i London

Herlig å være tilbake i London! Bare nyte noen dager uten jobb og plikter. Vi skal kose oss, spise middag med Martine, datteren til Torill, en kveld like ved Waterloo station, og som vanlig har vi pekt ut nye kulturelle highlights vi vil ha med oss. Mobilen skal få kjørt seg. Jeg gleder meg.

Lite aner jeg at ei ungjente fra et helt annet land skal sette en stopper for gleden over å kunne bruke mobilen til å krydre bloggtekstene våre. Her beskriver jeg taktikken hennes.

Andre dagen velger vi å spise lunsj på en tradisjonsrik pub i Soho. Stemningen er som den alltid er på slike puber, travel og hyggelig. Vi finner et bord innerst ved peisen. Koser oss med pubmat og et glass vin, Torill har som vanlig en Cola Zero i tillegg, London er uslåelig. 

Plutselig står hun ved siden av bordet vårt, tett inntil meg. En ung jente med et østeuropeisk utseende. Hun legger et ark på bordet, der hun ber om et par slanter for å overleve. Vi har ikke cash og sier nei. Et eller annet lyner i blikket hennes når hun spør om å få resten av colaen til Torill. På den måten henleder hun oppmerksomheten vår mot flasken. Uten at jeg merker det glir hånden hennes ned i lomma på jakken min, der mobilen ligger. Så skynder hun seg ut av puben. Uten cola, men en splitter ny  IPhone 11 Pro rikere. 

Tabbe!

Tretti sekunder senere skal jeg sjekke været resten av dagen på mobilen. Det er tretti sekunder for sent. Jenta er forsvunnet for lengst, og når eieren på puben sjekker videoopptak, blir en håndrapp jente som virkelig vet hva hun gjør, avslørt. Det hjelper ikke meg. Resten av oppholdet vårt blir mobilløst.

DEN FØLELSEN når lomma er tom. Jeg blir passe vill i blikket, skanner bordflaten, roper helt sikkert ut et ord eller tre folk rundt oss ikke skjønner, kaster meg ned på gulvet og sveiper parketten med håndflata. Det hjelper lite, mobilløpet er kjørt, og resten av dagen går med til å varsle folk pluss si opp abonnement, ringe politi og forsikringsselskap og aktivere «Finn mobil». 

DEN FØLELSEN når jeg neste kveld får en Mail på pad’en som sier at mobilen er aktiv på et passe skummelt sted på østkanten av London. Jeg har lyst til å dra til Øst-London og leke tøffing, men avgjørelsen er enkel. 

Heller mobilløs enn helseløs.

MobilMoral:

Ha mobilen i en lomme med glidelås på slike steder.
Sørg for at glidelåsen er lukket 😀
Vær ekstra påpasselig når ukjente folk oppsøker deg tett på.
Sørg for å ha gyldig forsikring før du reiser. Søk erstatning raskt hvis noe skjer.
Vær rask med å stenge evt kort, abonnementer, osv. 

Følg oss på Facebook!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..