Til topps på Costa Blanca

Den hvite kysten er ikke bare strender. Her finner du også høye fjell med utallige turmuligheter.

Puig Campana rager 1410 meter i været, og er den nest høyeste toppen på Costa Blanca. Vi har lenge hatt dette fjellet i kikkerten, og omsider fikk vi muligheten til å ta turen hit.

Startpunktet for turen er parkeringsplassen ved Font de Moli, 1 km fra fjellbyen Finestrat. Font de Moli er en naturlig vannkilde, hvor folk kommer og fyller dusinvis med vannflasker med rent vann i stedet for å kjøpe vann i butikken.

Du kan velge mellom den klassiske turen rundt toppen, eller å gå helt til topps. Det er to ruter som tar deg til toppen. Den fra sør kalles den vertikale kilometer, og som navnet sier er denne bratt og passer bare for erfarne klatrere. Fra nord er det ingen problem å komme seg til topps. Halvveis på rundturen er det en avstikker på 2 kilometer som tar oss opp på over 1400 meter. Selve rundturen er 12 kilometer og du kommer opp til 930 meter ved å velge denne. Innsatsen belønnes med en formidabel utsikt over skyskrapernes skyline i Benidorm og store deler av Alicante-kysten.

Går du rundturen, følger du skiltene merket med PR-CV 289. I tillegg er steiner og trær merket med hvite og gule merker. Turen er lettgått med unntak av en strekning på 2-300 meter på vei ned fra toppen. Her er det en del løse steiner og grus, så vær forsiktig så du ikke glir.

Vi ble anbefalt å gå rundt toppen medsols. Det var lurt, for når du brekker over eggen denne veien, er panoramautsikten over Middelhavet et helt fantastisk skue.

I begynnelsen går du på asfalt, men etter et par hundre meter kommer du ut på en god grussti. Den første knappe timen er det bra stigning, og du får opp pulsen. Deretter går det relativt svakt oppover til 930 meter, som er denne turens høydepunkt. Her står det skilt, som viser deg veien opp til toppen dersom du vil ta turen dit. Dit opp er det to bratte kilometer.

De siste 3 kilometerne går stien gjennom skog.

Vi gikk med vanlige joggesko, men lave fjellstøvler hadde vært greit å ha, spesielt på nedoverturen. Vi hadde vannflaske, termos og matpakke og storkoste oss med lunsj i fjellheimen i shorts og t-skjorte en vårlig søndag i februar.


Dette er et område hvor det er mange som løper. Så vær oppmerksom, de kommer fort på de smale stiene.

Du kan forlenge turen ved å gå til landsbyene Polop eller Sella. De står på listen over kommende turer i dette området.

Følg oss på Facebook!

Praktisk:
Kommer du med bil, er det bra med parkeringsplasser ved Font de Moli. Her er også toaletter, og vannflaskene kan fylles opp i den naturlige vannkilden. Det er også en restaurant i umiddelbar nærhet til parkeringen.

Vi tok taxi fra Villajoyosa, og betalte 16 euro hver vei.

Telefonnummer til taxi i Finestrat: 966 810 010.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..