RocknRollHalfmarathon 2019

Etter to besøk i Madrid, har jeg rukket å bli veldig glad i byen. Jeg er også glad i å løpe, og hva er da bedre enn å kombinere dette.

Jeg tar tog fra flyplassen til IFEMA Feria de Madrid hvor jeg plukker opp startnummeret. En av de største sportsmessene, EXPODEPOR arrangeres her samtidig, og i kjent stil gikk jeg på en skikkelig kjøpesmell. Nye joggesko og jakke havner i handleposen.

Jeg har akkurat plukket opp startnummeret mitt

Etter en kaffekopp i sola, tar jeg banen inn til Sol Station. Jeg hadde booket et enkeltrom på et relativt rimelig hostel 5 minutter unna. Det heter Hostal Suites Alhambra, og jeg betalte ca 950 kr pr natt inkludert frokost. Jeg blir positivt overrasket. Rommet er ikke stort, men det er freshed og høyt under taket. Dessuten var det lite støy fra gaten utenfor. Frokosten ble servert på en kafè noen meter unna.

Ikke noe å si på badet heller.

Madrid ligger på 600 meters høyde, og på konkurransedagen er det 4 grader når jeg rusler ut av hotellet kl 0800. Det tar en halvtime å gå til start som ligger i Paseo de la Castellana, og det er bare å følge etter andre folk i løpeklær. Det er i overkant av 16000 løpere som deltar, og jeg er spent på logistikken i startområdet. Det skulle vise seg at alt gikk knirkefritt.

Jeg er klar!

Startskuddet går, og det begynner med 4 km svakt oppover. Jeg er veldig lite glad i oppoverbakker, både slake og brattere. Som nevnt er jeg glad i å løpe, men jeg løper ikke fort. Men jeg elsker å delta i slike store arrangement, og koser meg underveis. Og så er det slik at vi som løper sakte, får mer valuta for pengene;)

Hurra! I mål, riktignok 3 minutter saktere enn Stockholm Half for et halvt år siden. Men jeg er fornøyd.

Jeg har deltatt på en rekke løp i inn- og utland, og dette er det beste så langt. Vi får små vannflasker på drikkestasjonene, noe som gjør at vi slipper å drikke alt med en gang. Vi får vannet der det skal og ikke nedover beina. Det står søppelbøtter mer eller mindre langs hele løypa, og disse blir brukt.

Det var ingen kø når jeg skulle levere inn tøybagen min med klær, og heller ikke når jeg skulle hente den.

Prisen for å delta, er det ingenting å si noe på. Jeg betalte 23 euro, inkludert t-skjorte.

Et lite minus: toalettene. TIPS: Ta med deg litt toalettpapir i lomma.


Stolt mottaker av denne.

Så hva gjør man resten av dagen når man er alene i Madrid?


Drikker et glass Cava på Plaza, kanskje. Gjett om det smakte. Solen varmer godt utover ettermiddagen, så jeg blir sittende i solen. Nyter de lune strålene. Livet på Plazaen tar seg opp, restaurantene fylles av turister, og ivrige selgere snakker entusiastisk om produktene sine. Hva med et trefat med 2 års garanti? Tja. Jeg kjøper heller Tapas og et glass Cava til.

Jeg kommer ikke lenger på mitt besøk i Madrid denne gangen. 1 overnatting er for lite, heldigvis vet jeg at jeg snart skal tilbake.

REISERUTA:

Tog: Lillestrøm – Gardermoen
Fly : Gardermoen – Madrid
Linje 8: Feria de Madrid – plukke opp startnummer
Linje 8: Nuevos Ministerios
Linje 6: Cuatro Caminos
Linje 1: Sol

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..