Fargerike Calpe

Calpe ligger på Costa Blanca-kysten, og er en fascinerende kombinasjon av pittoresk gamleby og moderne skyskrapere. Byen er et populært feriemål med flotte sandstrender, puber, barer, restauranter og butikker. Calpe er perfekt for aktiviteter som kiting og seiling, klatring, fotturer, og tennis. Calpe har et herlig klima, med 325 soldager i året.

Calpe-klippen er selve symbolet på Costa Blanca, og kalles også lille-Gibraltar. Det var også et av forfatteren Hemingways favorittsteder. Intet annet sted får jeg slik inspirasjon som på Calpeklippens topp, skal Ernest Hemingway ha sagt. Han tilbragte noen sommere her på 30-tallet. Det er helt umulig å overse Penyal d´lFach, som rager 332 meter til værs. Klippen er fredet, er Spanias minste nasjonalpark, byr på et svært rikt fugleliv og over 300 plantearter.

Til å begynne med går vi på en vei, som deretter går over i en steinbelagt sti. Det er går jevnt oppover, men det er ikke bratt.

Etter en liten halvtime kommer vi frem til tunnelen, og her står det skilter som sier at det er forbudt for personer under 18 år. Javel, tenker vi. Hvor bratt og farlig er dette her?

Det er mørkt inne i tunnelen, og det er kjettinger å holde seg fast i på begge sider. Da vi kommer ut på den andre siden er utsikten formidabel, og vi skjønner etterhvert at du bør ha gått i fjellet før. Det er bratt, det er smalt og kronglete. Og steinene er glatte. Og kjettinger å holde seg fast i er det mange steder.

Trangt og bratt
Endelig på toppen
Magisk utsikt

Vi som har vært på toppen, kan skryte av utsikt helt til Ibiza på en skyfri dag.

Vi kom med lokaltoget fra Villajoyosa, en tur på tre kvarter. Toget går gjennom byer som Alfaz del Pi og Altea, før naturen blir villere og fjellene høyere. Utsikten er fantastisk, og den lille togturen fortoner seg mer og mer som en oppdagelsestur.

Togstasjonen i Calpe ligger øverst i byen, og det går shuttlebusser ned til stranda. Men da opplever man ikke mye. Så vi gjør som vi pleier. Vi går. Turen tar bare 15 minutter, men du verden så mye vi får sett på turen nedover. Vi passerer appelsinlunder og rundkjøringer, fontener og arabiske kvartaler.

Fra togstasjonen er det grei utsikt ned mot sentrum av Calpe.Gamlebyen ligger mellom stasjonen og stranda, og vi tråkler oss gjennom de trange gatene med fargerike hus, skeive trapper og blomsterpotter.

Vi finner en bar med det originale navnet «Bar Espana» med utsikt til en diger murvegg med et kunstverk som forteller historien om hvordan de kristne slo tilbake angrepet fra araberne for mange hundre år siden. Her slo vi av en prat og tok et glass med den hyggelige verten, mens alle bordene rundt oss stadig fyltes opp av lokale folk.

I hovedgaten «Avenida Gabriel Miró»som går rett nedover fra gamlebyen og ender opp på strandpromenaden, ligger butikker og barer side om side. Noen merkebutikker finner du her, men mest av alt er det små lokale butikker med rimelige priser.

Strandpromenaden er bred og steinbelagt på spansk vis, og her finner du et godt utvalg av barer, restauranter og souvenirbutikker. Vi stoppet på det første, men kanskje ikke beste stedet vi fant. Utsikten ut mot alle kiterne på havet var super, stolene gode å sitte i, men maten var ikke mye å skryte av.

Det blåste heftig da vi var der. Siden vi var her i februar, var det ikke så mange som lå og koste seg på stranda. Vi regner med at folk ligger her som sild i tønne når det blir enda litt varmere i været.

Calpe er sjarmerende til tross for at stadig flere skyskrapere rager til værs. Vi likte den gamle delen av byen desidert best, der var pulsen lavere og folk hadde tid og lyst til å slå av en prat. Miksen med denne delen og alle de kule kiterne nede på stranden gjør Calpe til en litt annerledes småby. Og neste gang skal vi opp på klippen og samle inspirasjon a la Hemingway.Følg oss på Facebook!

Websider å kikke på:
https://www.calpeonline24.com/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..