Bad Hofgastein – ren alpeidyll

Drømmer du om høye fjell, drøssevis av turmuligheter, ren luft og god mat og vin? Ta en tur til Østerrike da vel. Bli med oss til Bad Hofgastein. Mange mener at dette er lillesøsteren til den mer kjente og større Bad Gastein. Men der storesøster er store hoteller, uteliv og bratte bygater, er Bad Hofgastein et herlig, sjarmerende bysenter, pensjonater, mindre hoteller og hyggelige spisesteder. Og området kan by på turer som passer for absolutt alle!

Idylliske Bad Hofgastein
Litt mindre idylliske Bad Gastein

Vi har besøkt begge byene flere ganger, og er ikke i tvil om hvilken som er vår favoritt. Lille, sjarmerende Bad Hofgastein, med 7000 innbyggere troner øverst. Byen som har moderne gågater midt i gamlebyen. Hvor du finner butikker som selger Leatherhosen side om side med flotte merkebutikker. Hvor du nyter stedets spesialitet, Germknödel, en luftig gjærdeigkule fylt med krydret plommesyltetøy og servert med smeltet smør og en blanding av valmuefrø og sukker på toppen. Frister ikke det, kan du jo kose deg med en Apfelstrudel med vaniljesaus i stedet. Alt er lov og vel fortjent etter noen lange fotturer i fjellet.

Bad Hofgastein er en alpelandsby slik den du har sett på bilder. Tyrolerhus hvor balkongkasser bugner av blomster i rødt og rosa. Hvor fjellene er grønne og himmelen er høy og blå. Hvor kuene gresser i et landskap som får Freia-reklamen til å blekne. Hvor lysten til å gå en real fjelltur sniker seg innpå deg mens du sover søtt med verdens beste dyne over deg. Jeg tuller ikke, dynene i Østerrike er fantastiske. Og når du puster inn frisk fjelluft i tillegg, vil jeg påstå at bedre forutsetninger for å sove godt finner du ikke.

Ren alpeidyll

Østerrikske alpelandsbyer er på tilbud om sommeren. Det er overkapasitet på både hotellrom og leiligheter, så nå kan du gjøre et kupp. Vi liker å bo i leilighet, slik at vi kan lage mat hjemme innimellom. Når vi ramler ned fra fjellet en sen ettermiddag, er det deilig å slippe å gå ut for å spise. Det er praktisk å bo sentralt, og vi foretrekker å bo i gangavstand til heis, slik at vi ikke bruker unødvendig lang tid for å komme oss opp i fjellet om morgenen.

I Bad Hofgastein går det flere heiser, og det går også buss til nabobyen Bad Gastein og heisene der. Du går i det samme fjellmassivet, og hvilken tur du har tenkt å gå bestemmer hvor det er smartest å ta heisen fra. Du finner noe for alle, uavhengig av form.

Det er aldri langt mellom hyggelige serveringssteder hvor du kan sitte i solveggen og nyte en kald Hollundersaft eller et glass vin.

De fleste som besøker Bad Hofgastein om sommeren gjør det fordi de skal gå i fjellet. Men det er ingen problem med å slå ihjel en dag eller to i nærområdet heller. Rett utenfor byen ligger et offentlig utendørsbad, og de mange butikkene, restaurantene og isbarene bidrar til koselige bydager. Du kan ta bussen til nærliggende byer, eller gå den vakre Höhenveg.

Utsikt fra Höhenweg som går mellom Bad Hofgastein og Bad Gastein

Heiser
Det er rimelig med flerdagskort for heisene. Kjøp et 13-dagers GASTEIN ALMORAMA CARD og betal 104 euro. Da er shuttlebusser mellom de tre byene Bad Gastein, Bad Hofgastein og Bad Dorfgastein inkludert. Alle bussene går fra busstasjonen nede ved Schlossalmbahn i Bad Hofgastein.

Heisen tar deg opp til 2066 meter, og du kan eventuelt gå av på mellomstasjonen på 1309 meter.
Blir du med helt til topps venter utallige turmuligheter på deg.

Tar du heisen fra Bad Gastein kommer du enda høyere. Stubnerkogelbahn tar deg opp til 2330 meter. Fordi heisene tilhører samme heissystem, bruker du det samme kortet. Og du kan ta heisen opp i Bad Hofgastein, gå over fjellet og ta heisen ned til Bad Gastein. Spis middag der, og ta gratis buss tilbake til Bad Hofgastein. Mulighetene er uendelige.

Vi har mange turer som fortsatt ligger på vent i dette området, og gleder oss til å dra tilbake.

Hvordan reise til Bad Hofgastein:
Vi har tatt tog både fra Innsbruck og München. Både tid og priser varierer, men fra Innsbruck koster en billett fra 15 euro, og turen tar mellom 3 og 4 timer.

Det er lenge siden vi sluttet å leie bil på stedene vi velger å bo. Dette handler om flere ting. Pris, bekvemmelighet, frihet samt et ønske om å reise litt grønnere når det er praktisk mulig.

Følg oss på Facebook!

Hvordan bo:
Det er flere hoteller i byen, og enda flere B&B og private som leier ut. Vi foretrekker å bo i leilighet, og finner som regel flotte bosteder på den offisielle websiden http://www.skigastein.com

Nyttige websider:
https://www.skigastein.com/en/summer
https://www.oebb.at/en/
https://www.skigastein.com/en/accommodation

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..