NyttårsHarry i Barcelona

Hjelp, vi befinner oss i Barcelona på årets siste dag! Hva i all verden skal vi gjøre i kveld?

Vi sitter ute i bare t-skjorta på plassen foran den flotte katedralen i gamlebyen i Barcelona.

Sola og cava varmer, det er nesten sommer når vi plutselig kommer på at vi må feire årets siste dag i kveld. Når vi kommer tilbake til hotellet får vi hjelp, de har en hel katalog med tilbud om hvor vi kan feire.

I katalogen finner vi tilbud på alt fra 30 til 200 euro for en helaften, og vi velger noe midt i mellom. Stedet heter Els quatre gats, de fire kattene, og ligger i en sidegate til Las Ramblas i det historiske området. Etter å ha køet noen minutter i smuget er vi innenfor, og får tildelt en glitrende gigapose med diverse harry nyttårseffekter. Hola! Her skal det virkelig lekes!

Restauranten er helt fantastisk dekorert, bilder av syklister og katter og alskens overalt, og Picasso skal visstnok ha vanket her, og hele stedet bærer preg av myyyye kultur. En diger åpen sal med et en-meters bredt galleri oppe, der alle parene blir plassert på hvert sitt bord.

Det skal vise seg å bli en real fest. Den ene retten etter den andre bæres inn, det ene glasset etter det andre fylles og tømmes, og festposen inneholder alt vi trenger for å kle oss ut fra skuldrene og opp. Det synges og skrikes, spanjolene er helt rå på å lage maksimal støy når de setter i gang.

Maten er herlig tapas i alle varianter, og vi drar fram den ene overraskelsen etter den andre fra den glitrende posen. I mangel av fyrverkeri har vi fløyter og konfetti, og det er helt fantastisk hvor godt kjent vi blir med folka på alle nabobordene etter hvert. Dette er så sjukt og spansk og harry at vi kommer aldri til å glemme denne nyttårskvelden på Els quatre gats.

Selve høydepunktet er den lille posen med tolv druer, som vi får bruk for når klokken er tolv sekunder på tolv. Vi stapper en drue i kjeften for hvert sekund som er igjen av året, det telles ned fra høyttalerne, og når det nye året ringes inn sitter vi der med munnen full av druekjøtt og ser helt ville ut. Så er det kyss og klem og gratulerer til alle rundt oss, før hele gjengen lander i første etasje der dansen er i full gang. Du kan mene hva du vil, men spanjolene er uslåelige når det gjelder å feire. Og vi sjangler hjem i smugene etter å ha opplevd tidenes nyttårsaften.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..