Svimmel i Val Gardena

Vi tar lokalbussen fra Siusi/Seiser Alm til Ortisei en dag i juli 2019. Bussen går fra busstasjonen midt i sentrum, og til Castelrotto hvor man må bytte buss. Har man Seiser Alm Card Gold, er lokaltransport gratis. Turen tar omtrent 1 time, inkludert bytte i Castelrotto.

Etter å ha gått lange og bratte turer i mange dager, fristet det med et avbrekk. Vi ønsket oss en dag hvor kafèliv og spasering i små landsbygater sto i fokus.

Ortisei er en sjarmerende liten by på 1230 meters høyde, og er omringet av mektige fjell. Det er flust av hoteller, kafeer og sportsbutikker her, så ønsket om å henge på kafè var lett å oppfylle. Vandringen i små gater likeså. Etter det andre kafè besøket, hvor vi koste oss med hver vår Apfelstrudel, begynte det å rykke i shoppinggenet.

Ortisei er kjent for sine treskulpturer, og treskjæring har vært et viktig yrke gjennom generasjoner. Du finner mange butikker hvor du kan kjøpe med deg flott håndtverk hjem. Og så er det sportsbutikkene da, dere. Det er mange av dem, og de fører selvfølgelig mange merker som vi ikke får tak i hjemme. Og du verden så morsomt det er. Vi endte opp med nye ryggsekker og fjellsko begge to. Er det lov å si man blir lykkelig av å kjøpe nytt sportsutstyr? Ja!

En stor attraksjon i byen er kabelbanen som går opp til Seceda som ligger på 2510 meter over havet. Vi ser oss ferdig med både kafèliv og shopping, og kjøper billetter. Disse koster 34 euro t/r per person. For en tur! For en utsikt!

Fra mellomstasjonen
På 2510 meters høyde

Siden vi tross alt har fri fra fjellvandring i dag, rusler vi bare litt rundt på toppen. De lange turene får vi ta ved en annen anledning. Noe av det vi setter stor pris på i dette området, er at man får fantastiske natur- og fjellopplevelser selv om man velger å bare ta heis opp og ned.

Vi bestiller lunsj på restauranten på toppen, og finner oss en plass på terrassen. Solen skinner og livet er herlig. Øyeblikket etter regner det, og livet blir litt mer grått. «Alle» vil hjem så fort som mulig, men det er lettere sagt enn gjort. Det er begrenset plass i heisen, og den går bare hver halve time. Vi velger å ta livet med ro, tar maten med oss inn, bestiller en flaske vin til.

Været er omskiftelig så høyt, og snart er det gode været tilbake.

Vi har lyst til å reise tilbake hit, for å gå turer i dette landskapet frister virkelig.

Litt av utsikt på vei nedover

Følg oss på Facebook!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..