Senk pulsen i Haut-de-Cagnes

Kun et kvarters kjøring fra flyplassen i Nice på den franske rivieraen ligger landsbyen Haut-de-Cagnes. En middelalderlandsby med autentisk provençalsk sjarm. Her er smale brostensbelagte gater, terracottafargede hus med svære blomsterkasser, vakre smug og murer og små, skyggefulle torg.

Selv om Haut-de-Cagnes er like ved pulserende Nice, er det ikke mye her som minner om stress og mas, og trafikken er nesten minimal. Alt går sakte, og skuldrene havner der de skal. Landsbyen byr på flere gode restauranter og hoteller, men ingen butikker bortsett fra en liten souvenirbutikk på torget. Nettopp fraværet av butikker bidrar til at byen har en rolig puls uten mas og jag. Ferske baguetter og alle slags matvarer kan du kjøpe rett nedenfor gamlebyen.

Helt på toppen av Haut-de-Cagnes ligger torget med Chateau Grimaldi fra 1300-tallet. Slottet huser i dag et museum. Det koster 4 euro å komme inn, og da kommer du også opp i tårnet. Utsikten over havet og de bølgende åsene tar pusten fra deg. På Place du Château finner du noen av de beste restaurantene i landsbyen, og det er her det meste skjer om kveldene. Her spiller voksne og barn boules, og det er ofte underholdning av ymse slag.

Byen har vært en inspirasjonskilde for flere malere, blant annet Renoir, Soutine, Klein, Modigkliani og Derain. Forfattere og skuespillere som Georges Simenon. John Lewis, Brigitte Bardot og Greta Garbo har hatt villaer her. Helt siden 1945 har Haut-de-Cagnes vært møteplass for kunstnere og kjendiser, og på folkemunne ble den kalt «Montmartre of the French Riviera». Fremdeles er byen et samlingssted for fremtredende personer i kunstverdenen.

I Haut-de-Cagnes oppe i høyden bor det bare 600 fastboende. I den nye bydelen Cagnes Sur Mer bor rundt 50 000. Her finner du godt utvalg av butikker, barer og restauranter. Dit spaserer du på 10 minutter, eller kanskje du hopper på den gratis shuttlebussen som går hvert kvarter opp og ned mellom den gamle og den nye bydelen. I juli og august går shuttlebussen også til byens 3,5 lange steinstrand. Vil du heller gå eller sykle dit, tar det ikke mange minuttene. Kommer du med bil, har gamlebyen et finurlig garasjeanlegg som ligger under bakken. Her leverer du bilen ved inngangen, og henter den samme sted.

Vi leide et nydelig, ekte fransk hus den uken vi var der. Vi nøt lange, fløyelsmyke kvelder på terrassen og i hagen, prøvde oss på franske retter og selvsagt rosévinen som området er så kjent for. 

Vi drømmer fortsatt om kveldene i denne vakre landsbyen et steinkast fra store byer som Nice og Cannes. Akkurat denne ferieuken kunne vi ikke ha funnet et bedre sted å være. Her fikk vi fulladet batteriene våre etter en veldig hektisk arbeidsperiode.

Hvordan kommer du deg dit?
Kjører du bil er det gratis gateparkering i byen, men det er vanskelig å finne ledig plass. Det er parkeringshus når du ankommer byen, og også et par parkeringsplasser rett nedenfor byen.

Vi tok buss fra flyplassen i Nice til Square Bourdet i Cagnes sur Mer. Derfra tok vi shuttlebussen opp til toppen av Haut de Cagnes. Det er 10 bratte minutter å gå opp, men uten koffert på slep går det fint.

Det går ellers busser til de mest populære stedene langs kysten og innover i landet. Vi busset blant annet til Cannes, Antibes og St Paul de Vence.

Det går også tog, og ned til togstasjonen går du på 10-15 minutter.

Følg oss på Facebook!

Nyttige websider:
http://www.cagnes-tourisme.com/en/
http://www.cagnes-sur-mer.fr/culture/chateau-musee-grimaldi/


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..