Vannhullet Partnachklamm

Hva er Partnachklamm? Det er en 700 meter lang og 80 meter dyp vannførende kløft som ligger utenfor Garmich-Partenkirchen. Her finner du en rekke tunneler, huler og sildrende fosser. Partnackklamm besøkes av 200 000 i året, men du føler ikke at dette er en massiv turistfelle allikevel. Vi gikk ikke i kø, for å si det slik.

Mange starter turen ved Olympiabakken, og benytter muligheten til å ta en titt her først. Ja, for det er jo tross alt her vinter-OL i 1036 ble arrangert. Hvis du er interessert i å se hvor Hitler sto da han bivånet lekene, får du vite det. Herfra er det ca 2 km til Partnachklamm.

Partnachklamm er åpen hele året, men kan i perioder være stengt dersom forholdene er for dårlig. Dette gjelder spesielt i vintersesongen.

Vi betalte 6 euro per person for å gå gjennom, og det var det vel verdt.


Stien vi går på gjennom kløften er smal og enkelte steder vår og veldig glatt. Det drypper inn vann overalt, og jeg anbefaler regndress og gode sko. Paraply frarådes, da det er veldig smalt, og enkelte steder lavt under tunneltaket. Inne i selve tunnelene er det helt mørkt, og vi følte oss frem mens vi hoiet og skrek til hverandre.

Dette var en naturopplevelse av de sjeldne, og en tur vi virkelig kan anbefale.Dersom du både er mørkredd og har klaustrofobi er denne turen kanskje ikke noe for deg. Vi ble fortalt i ettertid at det er mulig å leie hodelykt.

I enden av Partnachklamm ligger Pitzner, et lite vannhull som var godt besøkt.

Så lykkelig blir man når det plutselig dukker opp et vannhull du ikke var klar over.

Etter en liten time her, var vi klar for å gå videre. Dette er et flott utgangspunkt for både korte og lange, luftige turer. Så det er bare å ta frem kartet, velge en rute, og fortsette vandringen.

Nyttige websider:
http://www.partnachklamm.eu/wandern.htm

Følg oss på Facdebook!

2 kommentarer Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..