Sesto Fiorentino – på grensen til Firenze

Ja, vi innrømmer at vi ikke ble direkte sjarmert av byen første gang vi var her. Det er sikkert 30 ganger siden, og nå er vi ikke bare sjarmert, men betatt.

Vi elsker denne lille byen med perfekt beliggenhet i Toscana. Midt mellom Firenze og flyplassen ligger Sesto Fiorentino (bare hør på det navnet!) med 50 000 innbyggere. Du tar lokaltoget inn til Firenze sentrum på 12 minutter.

Mange gamle, fine villaer i Sesto Fiorentino

Grunnen til at vi besøkte byen første gang, var rett og slett at vi fikk en e-post fra dem som driver vingården Villa il Paradisino. Om vi ville se gården? Ja, det ville vi gjerne, dette var på den tiden vi drev Toscanareiser og leide ut ferieboliger. Vi fløy ned til Firenze, og var der et par dager før vi tok toget til Sesto Fiorentino. Som sagt, ble vi ikke betatt av selve byen da vi ruslet opp gaten fra stasjonen. Men da de store smijernsportene inn til Villa il Paradisino midt i byen ble åpnet, falt vi pladask. For gården og for de folka som eier og driver den. Og som dere også forstår, for den sjarmerende byen. Sånn etterhvert.


Kunst og kultur
Sesto Fiorentino kan skryte av en historie som kan spores tilbake til de eldgamle etruskiske bosetningene 700 år før Jesus levde. Romerne bygde de tidligste akveduktene her, og i løpet av middelalderen vokste både det kommersielle og sosiale livet og skapte en flott bærekraftig by.

Rett utenfor byen kan du besøke de 2700 år gamle gravene Tomba Etrusca «La Montagnola».

Denne urnen fra Etruskertiden befinner seg i det gamle kjøkkenet på Villa il Paradisino. For en kulturskatt!

På grunn av sin nærhet til Firenze (Sesto Fiorentino betyr at det er seks kilometer i luftlinje inn til Firenze) ble det i renessansen bygget en rekke staselige villaer her. Noen av disse villaene er åpne for besøk, og i gangavstand fra sentrum finner du Villa Medicea La Petraia. En fantastisk flott villa med nydelig parklignende hage. For noen euro kan du få en omvisining på engelsk. Dette kan virkelig anbefales, og på kjøpet får du en nydelig utsikt utover Sesto Fiorentino og området innover mot Firenze.

Sesto Fiorentino har også et fantastisk bibliotek, nok et bevis på at italienerne er et kulturelt folkeslag. Husk å ta en titt i taket når du er der 😉

Idylliske turmuligheter
Har du lest flere av blogginnleggene våre, så har du skjønt at vi er mer enn middels opptatt av å gå turer. Og her, rett utenfor muren, kan du følge veien opp til Monte Morello. Et område hvor den ene stien etter den andre ligger og venter på deg. Det er mange merkede løyper, og du går mellom vinranker, olivenlunder og cypresser. Fra Piazzale Leonardo da Vinci har du utsikt til Duomo i Firenze, Chianti-åsene i sør og de høyeste toppene i Appeninnene.

Vår favorittur opp til Botteghina di Morello kan du lese om her.

Flotte, nære trimmuligheter
Byen har mange lekeplasser og flere parker, og vi er ofte i Parco dell` Oliveta og Parco del Neto. Lyst til å jogge en tur før frokost? Løp noen runder i en av disse.

Olivenolje
Det er mange som dyrker oliven, byen har ulike olivenpresser, og disse er det spennende å besøke. Ferskere olje enn dette får du ikke.

Shopping for enhver smak
Det er et stort utvalg av butikker i Sesto Fiorentino, og de fleste ligger samlet i tre parallelle sentrumsgater.

I sentrum ligger også en diger COOP med et utmerket utvalg i ferske bakevarer, fisk og kjøtt. Alle byer med respekt for seg selv har markeder, så også her. Det er jevnlig både matmarked og antikvitetsmarked.

Nydelige oster på matmarkedet


Omtrent to km fra sentrum finner du et digert shoppingsenter.

Hvor skal du spise?
Du kan spise godt i Sesto Fiorentino. Våre favoritter er AqAbA i utkanten av byen og Blend i sentrum. Du finner også mange barer, som serverer enkle retter og nydelig kaffe. Vi anbefaler Gran Bar like ved kirken. En annen favoritt er Grand Cafè. Vi spiser ofte frokost her, drikker kaffe og leser dagens aviser.

Uteservering på AqAbA


Hvor skal du bo?
I Sesto Fiorentino er det et par hoteller og noen vingårder som leier ut rom og leiligheter. Vi har bodd på fire ulike steder, og er unisont enig om at Villa il Paradisino er favorittstedet å tilbringe ferien.

Deilige dager på Villa il Paradisino
Om du som oss, ikke kommer lenger enn ut i den 50 mål store hagen de første dagene, så er det ferie god som noen. Du kan gå på oppdagelsesferd og finner vinranker, oliventrær, fiken og en rekke ulike frukttrær. Du kan svømme i bassenget, sole deg, sitte ute i courtyarden med et glass vin, eller bli med på pizzaaften og matlagingskurs.

Familien som eier Villa il Paradisino produserer sin egen rødvin og olivenolje, og disse kan du kjøpe med deg hjem.

Vi har vært med på mange av disse matlagingskursene og pizzakveldene, og mange av rettene er blitt store favoritter hjemme fordi deltakerne får med seg oppskriftene hjem.

Vi kan også nevne at vi arrangerer Kulinariske Reiser til dette området, og da bor alle her på denne gården. Da kan vi ha med inntil 14 gjester.

I denne bygningen fra 1700-tallet ligger noen av leilighetene.

Villa il Paradisino er et fantastisk sted å bo. Her er det til sammen 9 rom fordelt på 6 leiligheter. Alt er vakkert renovert, og det er fine uteplasser. At vi kan anbefale dette stedet er hevet over enhver tvil. Vi har bodd her mer enn 20 ganger. Og vi kommer alltid tilbake.

Like ved Villa il Paradisino er det et lokalt sentrum med et par matbutikker, barer, brillebutikk og en isbar. De lokale samles på det lille torget for et glass øl og en hyggelig ettermiddagsprat.

Følg oss på Facebook!

Hvorfor bo i Sesto Fiorentino?
Det er veldig sentralt, du trenger ikke bil
Du får byfølelse, samtidig bor du landlig
Det er kort vei inn til magiske Firenze
Hyggeligere priser enn i større byer
Fantastiske turmuligheter
Enkelt å besøke vingårder


Websider å titte på:
https://www.prolocosestofiorentino.it/
http://www.villailparadisino.it
https://www.richardginori1735.com
http://web.comune.calenzano.fi.it/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..