Reis i ditt eget bildearkiv!

Nå når vi ikke kan reise fysisk, kan vi i alle fall reise i tankene og i bildealbumet på Mac eller mobil. Vi knipser i hytt og pine, det er jo ikke farlig, det er bare å slette dem vi ikke er fornøyd med.

Før hadde vi våre tilmålte 24 bilder, eller 36 dersom vi var ekstra heldige. Vi var gjerrigere med knipsingen, kunne ikke kaste bort et eneste bilde. Og FOR en lykke når vi hentet de fremkalte bildene, og gjenopplevde sommerferien for tre uker siden! Hvis det ikke var kommet lys på filmen, da.

Et knippe med minner

Jeg savner de fysiske bildene sårt, i hvert fall de fysiske albumene. Bildene, som ble sendt rundt kaffebordet når vi hadde lørdagsbesøk, og kunne skryte av alt vi hadde opplevd. Vi kunne til og med legge frem fysiske bevis. Se her dere: Ordentlige fotografier!

For å bøte litt på dette, får Bernt hver jul en fotobok med bilder fra det vi har opplevd det siste året. En gave jeg vet han setter stor pris på, og en gave det er veldig morsomt å gi bort. For når jeg ser gjennom alle årets bilder, drømmer jeg meg tilbake til Lofoten, Barcelona, til fotturer i Nordmarka, Rondane og i Seiser Alm, vinturer til Toscana og skrivereiser til Villa Joyosa. Og når vi ser i boken på julaften, drømmer vi oss bort sammen. Så sender vi selvfølgelig boken rundt kaffebordet, og skryter av alt vi har opplevd 😉

Det er også i jula vi pleier å planlegge sommerferien. Det gjorde vi også i 2019. En måneds interrail gjennom Europa. Billetter er bestilt og mottatt. OG AVBESTILT. Europa ligger der forhåpentligvis et annet år. Årets fotobok kommer til å bugne av bilder fra Norge.

Liggende A4 format med hardt omslag

Hvilket program?
Den første gangen jeg laget en fotobok, brukte jeg en del tid på å lese gjennom forbrukertester. Valget falt på Japan Foto og CEWE fotoverden. De skilte seg ut både på brukervennlighet og kvalitet. Jeg har brukt samme program siden, og det er meget mulig andre program er vel så bra, rimelige og brukervennlige.

Oversiktlig og brukervennlig program

Det er enkelt å endre format og layout underveis, og du kan selvsagt bruke den innebygde fotobok-assistenten dersom du ønsker det. Jeg oppfatter CEWE som et fleksibelt alternativ med mange muligheter. Boken blir levert på en drøy uke, dersom du ikke velger å hente den selv i fotobutikken.

Så drøm i vei, folkens, ta masse bilder og konserver minnene dine i årets beste fotobok!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..