Lofoten på langs

Lofoten er øyer, steile, høye fjell, hvite strender og fiskevær, og vi ser frem til noen dager i denne vakre landsdelen.

Fra flyturen inn

KABELVÅG

Dette er et stille og lite turistifisert fiskevær med omtrent 2000 innbyggere.

I august 2019 var vi så heldige å få låne et hus her. Vi booket sporenstreks flybilletter og leide bil. Vi har begge to vært i Lofoten tidligere, Bernt er sågar født der, og vi gledet oss stort til noen dager i denne vakre landsdelen. Været var skiftende hele uken, det varierte mellom sol og 20 varme til grått, regn og 7 grader. Vi kombinerte jobb og ferie, og jobbet på de grå dagene, mens vi var ute på tur når sola skinte.

Selve Kabelvåg var en gang i tiden det viktigste fiskeværet i Lofoten, men her har tiden stått stille. Naturen er slående vakker, som i resten av Lofoten. I gangavstand fra der vi bodde, ligger Lofoten Glass. Her lages og selges nydelig glasskunst. Dette er absolutt verdt et besøk. Det samme er Lofotkatedralen, Lofotmuseet og Galleri Espolin.

KONG ØYSTEIN
Vi er glad i å gå tur, uansett vær. På vår rusletur i og rundt Kabelvåg møtte vi kong Øystein Magnussen. Statuen ble reist på bergknausen Breidablikk i 1935. Dette ble en fin liten tur, og vi fikk se mye av Kabelvåg. Det var stille og rolig

HVOR SPISER VI?
Vi spiste middag på Prestengbrygga den ene kvelden. Lokalet var sjarmerende, og med fantastisk utsikt. Men maten? Den var ikke noe å skryte av. Det var ikke andre gjester der heller, så alt i alt ble dette en ganske stusselig opplevelse.

De vi lånte huset av, anbefalte oss på det varmeste å spise på Arbeideren på torget. Det viste seg å være et koselig sted, og verten var særdeles hyggelig og imøtekommende. Vi bestilte pizza begge to, og det smakte fortreffelig. De få menneskene vi traff i Kabelvåg, traff vi her.

Et annet sted som er verdt å trekke frem, er Bakeri Unseld. De selger nydelig, tysk bakverk og det var veldig hyggelig å handle der.

REINE

Et sted veldig mange har hørt om, og litteraturfestivalen Reine Ord arrangeres her.

Vi var ikke alene om å besøke Reine denne dagen, og det er ikke så rart siden dette er det mest kjente og besøkte fiskeværet i Lofoten. Det bor ca 500 fastboende her, så turistene er absolutt i flertall. Vi fant en parkeringsplass hvor det var umulig å betale for den tiden vi skulle være der. Vi måtte velge mellom formiddags- eller ettermiddagsbetaling. Og siden vi kom en halvtime før ettermiddagsbetalingen begynte ble det litt klønete. Håper dette er noe som blir endret på. Vi snakket med flere som bare dro derfra på grunn av dette.

Bortsett fra vakker natur og strålende sol var Reine en skuffelse. Jeg vet at det er som å banne i kjerka, og jeg har knapt turt å erkjenne det overfor noen. Vi spiste lunsj på Lanternen, da de kunne by på servering ute i sola. Vi bestilte løksuppe, men skuffelsen var stor da den kom. Det vi fikk servert var en halvliter buljong med noen løkbiter i. Hun som serverte var hyggelig, og berget på sett og vis besøket der.

SVOLVÆR


Svolvær regnes som hovedstaden i Lofoten, og har flere store hotell og noen restauranter. Men byen har også mange turister, litt for mange etter var smak. Vi drakk kaffe på Kringla og slentret langs brygga. Vi var innom turistinformasjonen, og spiste lunsj på Du Verden. Vi ble imponert over Du Verden, et elegant og uformelt sted med god mat. På menyen står både sushi og italiensk pizza. De frister med Lofotens største uteservering med utsikt både til Vestfjorden og folkelivet på torget. Vi valgte å sitte inne, for været var nitrist da vi var der.

HENNINGSVÆR


Vår favoritt! Sjarmerende og med lav puls.
Det var enkelt å parkere, og kort vei å gå inn til sentrum med koselige kafeer, butikker og gallerier. Dette var stedet hvor skuldrene senket seg, og vi bare kunne gå å nyte. Henningsvær byr på gode hoteller og spisesteder.

Vi spiste lunsj på Trevarefabrikken, et sted vi virkelig kan anbefale. 4 unge menn fra Bergen kjøpte i 2014 en 2000m2 betongbygning, og jobber med å renovere denne. I tillegg til servering og konserter, tilbyr de også overnatting. Fabrikken ligger rett ved sjøen, og utsikten er formidabel.

MOMENTS

Følg oss på Facebook!

Hvordan kom vi oss dit:
Bernt tok fly fra Gardermoen til Svolvær, via Bodø
Torill fløy fra Tromsø til Svolvær, via Bodø
Leiebil fra Svolvær lufthavn til Kabelvåg

Websider å sjekke ut:
http://www.visithenningsvar.no
http://www.trevarefabrikken.no
http://www.lofoten.info

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..