6 suverene overnattingstips for en koronavennlig ferie

Det var den første helgen i mars. Vi satt der og planla sommerferien. Interrailbilletten var i boks. Vi skulle reise Europa rundt i fire uker og lande på hytta i Spania. Feriedrømmen var fryd og gammen. Transporten skulle foregå på skinner, og vi gledet oss som unger.

Vi skulle ende opp i vårt hytteparadis i Villajoyosa

Så kom 12. mars.

Heftig og nasjonalt begeistret

Fem måneder senere: Tre svært koronavennlige uker hjemme i Norge er tilbakelagt, og vi er heftig begeistret over alt vi har opplevd. Folk, steder og bosteder har innfridd så det suser. Men suksessen kom selvsagt ikke av seg selv. Vi tenkte nøye gjennom hva, hvor og hvordan, før vi snekret sammen årets Norgesferie.

Vi har gått flotte fjellturer hvor vi var nesten alene – her like ved Baroniet Rosendal

Svært koronavennlig transport

Vi ville helst unngå offentlige kommunikasjonsmidler. Altså ble det bil (Torills lille Polo som har gått snaue 30 000 km på ti år) selv om vi egentlig er miljøbevisste. Fly var helt uaktuelt, og for å komme oss til de stedene vi ville besøke var ikke tog mulig. Vi tok ikke med en eneste haiker, så det ble en svært koronavennlig transport (tøffe tider for haikere nå, forresten).

Droppet hotellrom og camping

Hvordan bo koronavennlig på ferie? Telt var på lista, men falt ut av bekvemmelighetshensyn. Torill ble vaksinert mot campingplasser da hun var liten, og jeg er heller ikke en ihuga tilhenger når det kommer til campingliv. Ikke har vi norsk hytte, og selv om de fleste hoteller skjerpet seg med nye regler, bestemte vi oss for å droppe hotellrom. Her må det nevnes at vi var heller ikke blant dem som dro rett sørover da karantenetiden etter opphold i Spania ble opphevet og landet ble grønt.

Stabbur, drengestuer og eldhus

Vi trålet nettet, og fant stabbur, drengestuer, eldhus og hus på brygga. Ja, til og med oldemors hus fant vi. Vi bodde for oss selv, hadde god plass, flotte kjøkken, vår egen uteplass og hadde til og med gratis parkering på alle bosteder. Og overalt ble vi møtt av hyggelige eiere som gjorde hva de kunne for at vi skulle ha det bra og koronasikkert.

Les om oppholdet vårt i Drengestua på Haugtun her
For booking av overnatting:
http://www.haugtun.no

Neppe tre stjerner hos Michelin

Vi valgte å lage middag selv 18 av 21 dager. Ikke fordi vi er kjipe gniere når det gjelder feriebudsjett. Vi har det gøy når vi lager mat, arbeidsvin er selvfølgelig obligatorisk, så det var både et lystbetont og koronavennlig valg. Vi ville neppe fått tre stjerner i guiden til Michelin, men du salige, så mange nye, kreative retter som ble skapt i løpet av disse ukene. PS: En kveld skulle vi spise på restauranten til et hotell, men de tok bare imot sine egne hotellgjester … Slike konsekvenser kan altså korona gi.

Ingen stjerne i guiden, men du verden så godt 😉

De plukket og herjet hensynsløst

Helt ærlig, vi bodde faktisk på et hotell et døgn, og vi nøyde oss med det ene. Vi kunne ikke se noen endringer fra normal drift. Frokosten var slik den pleier å være, en buffet der folk plukket og herjet uten å ta hensyn, den eneste forandringen var antibac på vei inn og ut og at vi måtte angi tidspunkt for når vi ville spise frokost. En annen endring var forresten at rommet faktisk ikke ble vasket hver dag, men det var ikke så nøye, for vi forlot jo hotellet etter ett døgn.

Severdighetene nailet smittevern

Vi har begge voksne barn, så besøk i dyreparker, badeland og opplevelsesparker var uaktuelt for oss. Så hva gjør man da? Den koronavennlige ferien vår ble en miks av herlige fjellturer, nydelige turer på kyststier og lange turer i skog og mark i tillegg til besøk på severdigheter vi har hørt om, men aldri vært innom. Naturen er jo koronavennlig i seg selv, vi holdt oss unna fjellturer alle må gå, og de severdighetene som vi besøkte var svært gode på smitteverntiltak. Maihaugen var forresten en suveren vinner.

Vakre, koronaflinke Maihaugen

Terningkast 6 for smittevern og opplevelser!


Les om besøket vårt på Maihaugen her

Her er et knippe flotte, koronavennlige bosteder:

Vi bestilte oppholdene våre stort sett direkte, og bodde 2-5 døgn hvert sted. I etterkant ser vi at tre døgn er et minimum for å roe seg ned og få muligheten til å oppleve stedet. Her er et utvalg av noen av de bostedene vi var så heldige å bo på:


WonderInn ved Øyeren, 20 minutter fra Oslo

Lekrere glasshus skal du lete lenge etter

Les om oppholdet vårt på WonderInn her.
For booking av overnatting:
https://www.airbnb.no/rooms/plus/34444025?source_impression_id=p3_1590911495_VJ%2FD1G6AjYvs%2F%2BNj&guests=1&adults=1

Tinghuset i Dimmelsvik – Hardanger

Her bodde vi flott med egen brygge rett utenfor døra

Les om oppholdet vårt i Tinghuset her.
For booking
av overnatting: https://www.airbnb.no/rooms/27475881?location=Kvinnherad&source_impression_id=p3_1593196526_UIHE52OdPddExUd9&guests=1&adults=1

Eldhuset i Bø i Telemark

Her fant vi virkelig roen!

Les om oppholdet vårt i Eldhuset i Bø her.
For booking
av overnatting: https://www.airbnb.no/rooms/24445415?source_impression_id=p3_1589889563_3Tkn33YJPQPjLZw6&guests=1&adults=1

Huse Gjestegård i Kinsarvik

Noen dager i Larsastova på Huse Gjestegård, og vi er solgt!

Les mer om oppholdet vårt på Huse Gjestegård her.
For booking
av overnatting: https://www.huse-gjestegard.no/

Oldemors hus på Nesheimstunet, Nedre Vats

Nostalgiske oldemors hus – vi koste oss glugg!

Les mer om oppholdet vårt i Oldemors hus her.
For booking av overnatting: http://www.nesheimstunet.no

Husk å følge oss på Facebook!

Follow my blog with Bloglovin

Merk: Steder og priser kan variere. Reis i Europa er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@skrivestudio.no

Noen lekre smakebiter fra bostedene:

2 kommentarer Legg til din

 1. Ruth B. Ingjer sier:

  Jeg har også opplevd en herlig uke med ferie i Norge. Vi lå en uke i leilighet på Engeløya, Steigen kommune på Helgelandskysten. For min mann og meg ble det 15 mil å kjøre en vei. Derfor overnattet vi på hotell/pensjonat til og fra øya. Følte oss trygge, for alle steder var det godt tilrettelagt ang. smittevern. Ingen bufe til frokost. Et sted var det enkel tallerkenrett med hva vi er vant med av pålegg. Et annet sted sto vi ved «disken» og bestilte hva vi ville ha av brød og pålegg. Antibac lett tilgjengelig flere steder. Så dere var nok uheldige 🤭

  Liker

  1. reisieuropa sier:

   Dette høres veldig fint ut😊 Ja, det kan nok hende vi var uheldig. Har bodd på et par andre hotell nå nylig, og der hadde de helt andre rutiner👍🏻

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..